Lourdes Mateo Soria

 

Cap de secció. Metgessa especialista del Servei de Reumatologia de l'Hospital Germans Trias.

 

Llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona (1980-1986) amb qualificació d’excel·lent. Especialista en Reumatologia (via MIR) a l’Hospital de Bellvitge (1987-1991). Doctora en Medicina per la UB el 1994 amb la tesi titulada "Estudio de la Densidad Mineral Ósea en varones afectos de Artritis Reumatoide” amb excel·lent Cum Laude. Beca d’investigació del CIRIT (1991-1993). Actualment investigadora d’un projecte FISS i directora d’una tesi doctoral. Membre de la Subcomissió d’immunosupressors de la comissió farmacoterapèutica de l’Institut Català de la Salut.

 

Ha desenvolupat la seva activitat professional a l’Hospital Universitari de Bellvitge (1992-2004) i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (des del 2004). Secretaria i vocal de la Societat Catalana de Reumatologia. Ha estat membre del comitè editorial de Reumatologia Clínica (2006-2013) i del seu consell editor des del 2012. És autora de nombroses publicacions en revistes indexades i no indexades, com també és autora de varis capítols de llibres de Medicina Interna i Reumatologia. Actualment és membre de diverses societats mèdiques relacionades amb l’especialitat.

 

Com a reumatòloga clínica, dedica majoritàriament el seu temps d’assistència a les malalties reumàtiques inflamatòries, a les infeccions osteoarticulars i a l’ecografia de l’aparell locomotor.