Fernando Arméstar Rodríguez

Servei de Medicina Intensiva del Hospital Hermans Trias

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Perú i especialista en Medicina Intensiva. Doctor en Medicina i Cirurgia amb la tesi Factores Pronósticos del Postoperatorio en el Cáncer de Esófago. Les seves principals àrees d’interès són: patologia infecciosa en el pacient crític i sèpsia i xoc sèptic.

Professor associat de la facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al Campus Can Ruti, on imparteix l’assignatura d’Urgències i emergències a 6è. També, professor dels cursos de postgrau de la UAB. Professor col·laborador del curs de Suport Vital Avançat per a residents de primer any i professor de postgrau de Ciències Mèdiques a la Universitat Nacional de Trujillo, Perú.

Àmplia activitat de recerca, amb estudis com la caracterització del cicle de vida intracel·lular de Staphylococcus aureus amb una beca estatal de l’Instituto de Salud Carlos III. Estudis multicèntrics sobre l’eficàcia i la seguretat de tractaments. També, investigació sobre la disfunció miocàrdica en el pacient sèptic i sobre l’electroencefalograma en la valoració del pacient després d’una PCR recuperada.

Membre de la Societat Catalana de la Medicina Intensiva i Crítica i de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva i Crítica i Unitats Coronàries.