Pilar Marcos Neira

Servei de Medicina Intensiva del Hospital Hermans Trias

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Especialista en Medicina Intensiva per l’Hospital Germans Trias. Doctora en Medicina i Cirurgia amb la tesi Síndrome compartimental abdominal en el pacient crític amb abdomen agut i pancreatitis aguda greu. Diplomada en Disseny i estadística en ciències de la salut per la UAB. Referent del servei en síndrome compartimental abdominal, pancreatitis aguda greu, patologia oncohematològica a la UCI, anèmia i transfusió a la UCI, bioestadística, i per a l’aplicació Centricity. Membre de la coordinació de trasplantaments entre 2002 i 2012.

Instructora de Suport Vital Avançat i de Suport Vital Bàsic Instrumentalitzat i DEA. Tutora de Medicina Intensiva entre 2003 i 2013. És una de les responsables de la informatització del servei des de 2012. Professora dels cursos de postgrau de la UAB. També, professora dels cursos de Suport Vital Avançat i de trasplantament per a residents.

Ha participat en diversos projectes de recerca del servei i ha codirigit varis treballs i tesis. És membre de la Societat Catalana de la Medicina Intensiva i Crítica i de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva i Crítica i Unitats Coronàries, on coordina el grup de treball d’Hemoderivats.