Cirugia Toràcica

Codi servei:

Recerca:

L’activitat de recerca del servei consisteix en la col·laboració amb projectes d’investigació tant nacionals com internacionals. Així, forma part de:

  • La base de dades de complicacions de cirurgia toràcica impulsada per la Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica
  • La base de dades de tumors neuroendocrins i la base de dades de metàstasis pulmonars de càncer de colon i recte impulsades per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica
  • I la base de dades pel nou Tumor Node and Metastasis (TNM) 2016 de la International Association for Study of Lung Cancer

 

A més, el servei disposa d'un banc de teixis (biobanc) on es guarden mostres de teixit pulmonar, i properament també de teixit pulmonar tumoral, per a estudis futurs.

Presentació:

Tipus Servei: 2

Correu: cirtoracica.germanstrias@gencat.cat

Docència:

Docència pregraduada

Professionals del Servei de Cirurgia Toràcica imparteixen classes d’aquesta especialitat dins de l'assignatura de Medicina i Cirurgia I que s'imparteix a 4t de Medicina de la facultat de la Universitat Autònoma de Barcelona al Campus Can Ruti.

 

Docència postgraduada

El servei forma metges i metgesses residents tant de Cirurgia Toràcica com d'altres especialitats que, per completar la seva formació, necessiten adquirir certs coneixements relacionats amb aquest tipus de cirurgia.

A més, acull residents d'altres hospitals dels quals el servei és referència, fonamentalment l'Hospital de Mataró.

 

Residents 2022

Consulteu la Guia docent.