Immunologia

Codi servei:

Recerca:

El Servei d’Immunologia disposa d’un equip multidisciplinar dedicat a la recerca biomèdica que desenvolupa els projectes de recerca finançats per agències de màxim prestigi dins l’àmbit català, estatal i internacional.

Des del 2009 el laboratori està reconegut com a Grup de Recerca Consolidat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

El laboratori  té tres línies de recerca:

1) Immunotolerància experimental i clínica
2) Innovació en immunologia diagnòstica
3) Clínica- epidemiològica.


En els últims anys s’han posat en marxa noves línies d’investigació en Immunoteràpia amb l’objectiu de restaurar la tolerància immunològica perduda en les malalties autoimmunitàries.

En aquest context, el laboratori és el coordinador de l’Acció Europea COST (BM1305: “Action to focus and accelerate cell-tolerogenic therapies (A FACTT), que té com a objectiu accelerar el desenvolupament de teràpies cel·lulars tolerogèniques per l’autoimmunitat i el transplantament ( www.cost.eu); (www.afactt.eu).

 

 

 

 

 

 

Presentació:

 

Al Servei d’Immunologia oferim un diagnòstic i assessorament immunològic, als facultatius i facultatives, dins del context clínic del pacient. Som laboratori de referència de l’Institut Català de la Salut, per a les proves complexes d’immunologia.

A més, desenvolupem noves proves i protocols clínics que permeten millorar el diagnòstic dels pacients. Som un equip compromès en oferir un servei de qualitat orientat al pacient en l’àmbit de l’assistència, la docència i la recerca.

Les nostres àrees clíniques d’especialització inclouen: malalties autoimmunitàries, immunodeficiències, immunologia cel·lular, al·lèrgies, immunoquímica, immunoteràpia i immunomonitoratge, i histocompatibilitat i immunogenètica.

Participem activament en grups de treball i comitès de la Societat Espanyola d’Immunologia: Grup d’Autoimmunitat (GEAI), d’Immunoquímica, d’Immunodeficiències i del Grup d’Immunoteràpia (GEIT); i de la Societat Catalana d’Immunologia: Comitè Científic, Comitè Assistencial, Comitè d’Immunodeficiències.

També estem involucrats en els comitès multidisciplinaris de l’Hospital que ajuden a definir estratègies a seguir en el diagnòstic de patologies immunomediades: mieloma múltiple, immunodeficiències primàries, malalties autoimmunitàries (diabetis, celiaquia, artritis reumatoide, lupus...) i infeccions per immunoteràpia.

El Servei d’Immunologia de l’Hospital Germans Trias està reconegut com a centre d’excel·lència Barcelona-UAB-FOCIS, per la Federation of Clinical Immunology Societies (FOCIS).
 

A més col·laborem estretament, entre d’altres, amb aquests centres:

 

 

 

Si ens voleu conèixer millor i compartir les nostres activitats ens podeu visitar a El Blog d’Immunologia del Laboratori Clínic de la MetroNord.
 

 

Tipus Servei: 6

Correu: immunologia.germanstrias@gencat.cat

Docència:

 

El Servei d'Immunologia està acreditat per a la docència de residents (BIR, FIR, MIR) des de l’any 2004.

Membres del laboratori tenen responsabilitat docent en l’assignatura d’ Immunologia del Grau de Medicina i Biomedicina a la Unitat Docent de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Facultat de Medicina, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)).

També imparteixen docència de postgrau en programes de Màster d’Immunologia Avançada Interuniversitària de la  Universitat Autònoma de Barcelona-Universitat de Barcelona (UAB-UB), en el Màster del SIDA (IrsiCaixa)  i el Màster de Biomedicina de la  Universitat de Barcelona (UB).

El Laboratori d’Immunologia compta a més amb un programa de formació d’estudiants de Postgrau i de Doctorat.

 

Consulteu la Guia docent.