Urologia

Codi servei:

Recerca: En els últims anys el servei ha fet una gran aposta per la investigació i col·labora estretament amb l'Institut Germans Trias i amb programes de recerca d'institucions de reconegut prestigi, com: l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, el Centre de Recerca Epidemiològica i Ambiental (CREAL) del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona o el Centro Nacional de Investigaciones oncológicas (CNIO).

Presentació:

El Servei d’Urologia i Cirurgia del transplantament renal de Germans Trias té com a missió prestar una cobertura urològica integral a tots els pacients de l’àrea d’influència sanitària de l’hospital (Barcelonès Nord i Maresme) i ser el centre de referència en patologies complexes com la cirurgia oncològica, el trasplantament renal i reno-pancreàtic, l'enucleació prostàtica amb làser, la litiasi renal o la cirurgia reconstructiva. Tot plegat, amb la visió d'integrar l’assistència, la docència i la investigació per poder oferir una atenció urològica d’excel·lència als ciutadans.

Actualment el servei està organitzat en unitats que s’ocupen d’una àrea concreta de coneixement de la patologia, per afavorir l’especialització de l’equip en tècniques quirúrgiques altament complexes o en malalties poc freqüents.

Alhora:

  • S'ocupa de l'assistència urològica general als Centres d'Atenció Especialitzada Doctor Barraquer de Sant Adrià de Besòs i Doctor Robert de Badalona
  • És responsable de l'assistència urològica de l’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet
  • Col·labora amb la Unitat d’Urologia de l’Institut Guttman i amb la Unitat d’Urologia de l’Hospital de Mataró.

En l'atenció dels pacients, el servei promou la multidisciplinarietat, és a dir, que hi participin professionals d'altres especialitats sempre que sigui necessari.

Pel que fa a l'àmbit acadèmic, el servei ha estat compromès des dels seus inicis amb la formació i la docència tant dels estudiants de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona com dels metges residents (MIR). També, en els últims anys ha fet una aposta per la investigació: col·labora estretament amb l'Institut Germans Trias i amb l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, així com en altres  programes d’investigació de conegut prestigi.

Tipus Servei: 2

Correu: urologia.germanstrias@gencat.cat

Docència:

Docència pregraduada

El servei forma:

  • Estudiants de Medicina de la facultat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al Campus Can Ruti
  • Estudiants de Medicina de facultats estrangeres en conveni amb la UAB
  • Estudiants d'Infermeria de la UAB

 

Docència postgraduada

El servei acull metges residents que s'especialitzen en Urologia i també participa en el programa de formació dels residents de Cirurgia General i Digestiva.

 

Residents 2022

Consulteu la Guia docent.

 

Formació continuada

Setmanalment, es duen a terme les formacions següents:

  • Comitè Uro-oncològic
  • Comitè de trasplantament renal
  • Sessió de pacients operables
  • Sessió de formació continuada