eSalut

Què és?

eSalut és un projecte de l’Institut Català de la Salut en què, a través d’una aplicació mòbil, s’ofereix als pacients informació personalitzada per ajudar-los a fer el seguiment de les seves malalties des de casa.

L’aplicació mòbil facilita la comunicació entre el pacient i el professional, alhora que fa partícip l’usuari del seu procés assistencial i millora la seva qualitat de vida.

Qui pot accedir?

Només en poden fer ús aquelles persones a qui l’equip assistencial ha donat d’alta dins de l’aplicació. eSalut es troba disponible tant a Apple Store com a Google Play Store. Els primers en provar aquesta eina han estat els usuaris de l’Hospital Germans Trias i d’alguns Centres d’Atenció Primària (CAP) de l’Atenció Primària Metropolitana Nord a Badalona.

 

Què pot trobar el pacient a l’aplicació?

El pacient pot trobar informacions, consells, pautes i exercicis personalitzats, dissenyats per a cada cas. Els continguts han estat prescrits, preparats i validats pel seu equip assistencial. L’eina ajuda a millorar el seguiment dels pacients i marca els temps de control més adequats de forma personalitzada, segons la situació clínica del pacient en cada moment.

Actualment l'eSalut ja compta amb continguts per a 60 patologies o processos diferents, com ara covid persistent, cirurgia cardíaca, càncer colorectal, dolor, ictus, peu diabètic o hospitalització a domicili, entre d’altres.

 

Què permet fer l'aplicació?

►Amb l’app, els professionals proposen als pacients tasques a realitzar cada dia, com ara indicar quins símptomes tenen, quina evolució estan notant o quins exercicis –amb vídeos de rehabilitació respiratòria, o de mobilitat- han de seguir per millorar. També els proposen reptes, materials i recursos, adaptats segons la seva malaltia, perquè en tinguin més coneixement.

►Els pacients poden trobar formularis per respondre preguntes sobre la seva qualitat de vida o els seus hàbits i, així, quan els visiten, el seu equip de professionals ja disposa d’aquesta informació actualitzada. 

►L’espai virtual permet aglutinar totes les patologies que pot tenir un pacient en única eina personalitzada, de manera que tots els consells arriben al pacient de manera uniforme per un sol canal.

►L’aplicació recull la informació que el pacient va registrant i la pot compartir amb professionals de l’Hospital i de l’atenció primària. L’usuari també pot comunicar-se de forma àgil amb el seu equip assistencial.

 

Tot això permet  a l'equip de professionals fer un seguiment més detallat dels processos de salut dels seus pacients.